Rafting Tarom: Odvažite se za adrenalinsku avanturu

Rafting Tarom: Odvažite se za adrenalinsku avanturu

Skupite hrabrosti i pripremite se za nezaboravno iskustvo na divljim brzacima reke Tare! Rafting Tarom je prava avantura koja će vas odvesti u srce netaknute prirode, među kanjone, gde ćete osetiti snagu i lepotu reke. 

Dok se spuštate niz brzake i prelazite preko neravnig površina, osećaćete se kao pravi istraživači, suočavajući se sa prirodnim izazovima i uživajući u adrenalinskom uzbuđenju koje ova reka pruža. 

Iskoristite svaki trenutak na raftingu

Reka Tara proteže se gotovo stotinu kilometara, formirajući dva spektakularna kanjona – gornji i donji. Ova divlja rečica nudi različite avanture za vožnju čamaca, splavova, kajaka i kanua, sa dve glavne polazne tačke za plovidbu. 

Tara se neprestano menja i uvek iznenađuje. Dakle, pravi trenutak rafting je baš kad god vi to poželite. Ako žudite za adrenalinskom eksplozijom, svakako je maj i jun pravo vreme kada reka bude divlja i izazovna. S druge strane, tokom toplih letnjih meseci, jula, avgusta i septembra, Tara se smiruje i postaje idealna za porodične avanture.

Poslednjih trideset kilometara toka Tare označava granicu između Crne Gore i Republike Srpske, pa ne zaboravite poneti svoju ličnu kartu ili pasoš kako biste uživali u ovoj predivnoj avanturi.

Ljubitelji ektremnih sportova će uživati u raftingu 

Tara, sa svojih impozantnih 145 kilometara toka, oblikovala je grandiozni kanjon dug gotovo 100 kilometara i dubok 1,3 kilometra. Ovaj kanjon Tare je među najdubljima u Evropi i izuzetno je očaravajuć, pa ne čudi činjenica da skoro svaka turistička agencija u svojoj ponudi ima rafting Tarom.

Zahvaljujući svojoj izvanredno čistoj pitkoj vodi, raznolikoj vegetaciji i izvanrednoj fauni, zajedno sa bogatstvom endemskih vrsta, kanjon je stavljen pod zaštitu UNESCO-a, te se smatra jednim od 25 dragulja prirode širom sveta.

Godinama unazad, kanjon Tare predstavlja epicentar okupljanja zaljubljenika u rafting i kanjoning iz svih krajeva sveta. Posebno je uzbudljiv poslednji deo reke, koji ima više od 20 divljih brzaka koji čine rafting nezaboravnim iskustvom.

Osim toga, reka Tara ima brojne planinske izvore koji se ulivaju u njen tok, stvarajući zadivljujuće vodopade čiji odjek odzvanja stenama kanjona.

Reke Tara i Piva čuvaju najveće rezerve pitke vode u Evropi, zato su poznate kao „Suze Evrope“. Kada se spoje u Šćepan polju, stvaraju još jedno čarobno čudo – smaragdnu Drinu.

Možete uživati u splavarenju Tarom

Iskustvo splavarenja Tarom ima dubok i izvanredan uticaj na fizičko i mentalno blagostanje. Osobe koje su već doživele čari ovog iskustva dele izuzetno pozitivne utiske, a neopisiva lepota prirode ostavlja neizbrisiv pečat.

S opremom vrhunskog kvaliteta za rafting, pouzdanim čamcima i iskusnim skiperima sa licencom, vaš boravak na Tari postaje prava avantura. Ovde možete opušteno uživati, rashladiti se u vodi, pecati ili se prepustiti autentičnim domaćim jelima.

Vaše prisustvo u ovom prirodnom okruženju, gde vaš pogled obuhvata vodu, planine i zelenilo, dok posmatrate ptice, ima pozitivan efekat na vaše fizičko i mentalno zdravlje. 

Pre svega, pomaže vam da oslobodite stresa, anksioznosti i osećaja usamljenosti, dok istovremeno podstiče vaše samopouzdanje i aktivnost. Zvuk vodopada i šum reke, koji neprestano dopiru do vas, motivišu vas da pronađete unutarnji mir i povežete se sa prirodom. 

Zašto biste trebali da se oprobate u ovoj adrenalinskoj avanturi?

Ako žudite za avanturom i želite iskusiti čari raftinga na reci Tari, a niste baš najbolji plivač, najbolje bi bilo da angažujete agenciju. Oni će vam osigurati iskusne vodiče koji će vas voditi kroz kanjon, pružiti kvalifikovane skipere i opremu koji će vam pružiti sve potrebne informacije. 

Uzbuđenje, adrenalin, očaravajući prirodni pejzaži koje možete diviti sa samih vrhova kanjona Tare, svež planinski vazduh- sve to i još mnogo više čeka vas tokom rafting avanture na Tari.

Back to Top