Zašto je Kopaonik najposećenija srpska planina

Zašto je Kopaonik najposećenija srpska planina

Planina Kopaonik je nesumnjivo dragulj domaćeg turizma, a razloga za to ima mnogo. Planinski pejzaži, najrazvijenije skijalište u zemlji, bogat turistički i  urbani sadržaj, ali i neosporan dodir sa prirodom i rustičnom atmosferom za mnoge domaće i regionalne turiste su neki od najvažnijih razloga da budu redovni gosti ove planinske lepotice. 

Vreme je da se mislima preselimo visoko među oblake, i otrkijemo šta se to krije iza planinskih brežuljaka Kopaonika, i zašto važi za najposećeniju sprsku planinu,  čiji se posetioci uvek rado vraćaju. 

Skijalište po svetskim standardima na domaćem terenu 

Nema sumnje da je prva asocijacija na Kopaonik skiing centar, odnosno skijalište koje važi za jedno od najposećenijih kako u zemlji tako i u regionu. Kopaonik zaista jeste raj za skijaše, a ova planina je prepoznala svoje potencijale pa iz godine u godinu pruža sve bogatiji sadržaj ljubiteljima ovog zimskog sporta. 

Uređene staze, savremene žičare, barovi i kafići nadomak staze gde možete napraviti predah na planinskom suncu, mogućnost iznajmljivanja ski opreme, ili odlazak u ski školu samo su neke od prednosti koje ova planina nudi svima koji se opredele da svoju zabavu na snegu organizuju upravo na Kopaoniku. 

Ski oprema za podu

Raznovrsna ponuda smeštaja – rustične brvnare i savremeni hoteli

Ako želite da budete gost u hotelu gde usluga uključuje pun pansion, wellness i spa centar i gde ćete odsedati u modernim sobama sa toplim i elegantnim enterijerom, na Kopaoniku ćete pronaći veliki broj hotela koji će ispuniti i premašiti vaša očekivanja. Ukoliko priželjkujete da se relaksirate i udovoljite svim čulima, a da budete smešteni nadomak skijališta, takođe ćete imati veliki izbor. 

Ako savršen odmor na planini zamišljate u ušuškanoj brvnari u šumi, gde ćete biti daleko od gužve i gde ćete imati svoj kutak mira, nema sumnje da ćete ovakvo mesto pronaći na Kopaoniku. Mnogi vlasnici ovakvih brvnara i planinskih kuća iznajme svoje smeštaje pre samog početka sezone, s obzirom da je ovakav rustični ugođaj privlačan velikom broju gostiju. 

Treća opcija su praktični apartmani i sobe koje se iznajmljuju na čitavoj planini. Njihova cena varira u odnosu na lokaciju i opremljenost, a izbor je izuzetno veliki pa ćete zasigurno pronaći svoje mesto. Ono na šta ipak treba da obratite pažnju je da na vreme počnete sa traženjem. 

Bogat sadržaj tokom čitave godine 

Kopaonik jeste prepoznat kao najatraktivnija zimska destinacija u zemlji, ali slobodno možemo reći da je ova planina mnogo više od toga, o čemu govori i činjenica da je Kopaonik posećen tokom čitave godine. 

Ova planina predstavlja idealan spoj urbanog i prirodnog, a domaćini su se pobrinuli da veliki broj kafića, barova, kafana i restorana tradiocionalne srpske hrane, ne naruši prirodne lepote koje Kopaonik ima da ponudi svojim posetiocima.

U Kopaoniku ćete uživati i na proleće, a posebno tokom leta kada se gradski asfalt usija od vrućine, a vi pobegnete u svoj planinski kutak mira. Osveženje koje pruža boravak na planini tokom čitave godine za mnoge je nemerljiv sa bilo kojim drugim osećajem, pa se zato verno vraćaju odmoru među planinskim vrhovima. 

Iako mnogi preferiraju ture u gradu zbog bogatog sadržaja, ono što je važno je da vam na Kopaoniku neće zafaliti grad, jer sve što imate u gradu kada su u pitanju prodavnice, kafići, restorani, prodavnice, butici i slični objekti, možete pronaći i na ovoj planini. 

Ako se pitate gde provesti odmor u Srbiji, naš odgovor je vrlo jednostavan – na Kopaoniku. Došao je idealan trenutak da uživamo u prirodnim lepotama naše zemlje, zato neka ove godine odluka padne upravo na domaći planinski turizam.

Back to Top