Zašto je Zanzibar idealna destinacija za letovanje u 2023. godini?

Zašto je Zanzibar idealna destinacija za letovanje u 2023. godini?

Egzotične destinacije postale su prava atrakcija poslednjih par godina kod nas i veoma traženi aranžmani kod turističkih agencija. Ona mogu biti organizovana kao grupni aranžman ali se češće organizuju kroz individualna putovanja koja se uklapajau u želje i potrebe klijenata u odnosu na datum polaska, dužinu boravka, karakteristike smeštaja i tome slično.

Zanzibar je samo jedna od takvih destinacija koja je veoma tražena među našim turistima kada je letovanje na egzotičnoj destinaciji u pitanju. 

Ovo ostrvo u Indijskom okeanu smešteno je uz istočnu obalu Afrike sa površinom od oko 1658 km2. Mnogi ovo mesto smatraju sinonimom za hedonizam i raj na zemlji

Odlična ponuda aranžmana turističkih agencija

Ako ste planirani da ove 2023. godine otputujete na neku egzotičnu destinaciju idealno rešenje može biti Zanzibar. Pogotovo ako za svoje putovanje nemate puno slobodnih dana od godišnjeg odmora trenutno najatraktivnija ponuda odnosi se na ponudu koja podrzaumeva da se novogodišnji i božićni praznici provedu upravo na Zanzibaru. 

Ugrabite poslednju priliku i darujete sebi putovanje iz snova. Ispraćaj stare i doček nove godine na Zanizibaru je iskustvo koje ne može svako da doživi i koje će zasigurno biti jedno od najboljih. 

Sada već u ponudi mnogih turističkih agnecija možete naći razne aranžmane u odnosu na tu vrstu ponude i raspitati se o svim detaljima putovanja kao i da li se ona uklapaju u vaše planove.

Dok se drugi budu oblačili u zimske jakne, borili sa snegom i grejali vi možete da uživate u kupaćem kostimu na jednim od najlepših plaža.  

Atraktivna destinacija

Prilikom razmišljanja o ovom putovanju i razgledanju dostupnih ponuda pod nazivom ,,Zanzibar 2023“ treba obratiti pažnju šta je sve uračunato u cenu i šta sve podrazumeva taj aranžman. S obzirom da će uskoro kraj godine možda možete imati sreće i uvhvatiti neku last minut ponudu po neverovatno povoljnim cenama. 

Ono što nikako ne smete propustiti jeste poseta glavnom gradu koji se zove Stone Town, grad koji nikad ne spava i koji će vas potpuno očarati svojom harizmom, energijom i raznolikošću. A kada ste već tu pored različitih utvrđenja, palata i drugih tradicionalnih objekata nikako ne smete zaobići kuću Fredija Merkjurija kao ni Arapsku tvrđavu, Kuću čuda itd. 

Treba posetiti i lokalne restorane na Zanzibaru koji će pružiti pravi užitak i raj za sva čula, ali se možete oprobati i na nekim od vodenih atrakcija kao što je kajt surfing u mestu Pađe. 

Osim toga, ljudi koji tamo žive učiniće vaše iskustvo zaista nezaboravnim jer su opušteni, nasmejani i gostoprimivi. Učiniće da poželite da se ponovo tu vratite. 

Nezaboravno iskustvo

Osim kupanja u nestvarno lepoj i plavoj vodi i boravka na odlično uređenim plažama, može se uživati i u raznim ukusima koje ovo ostvro može da ponudi. Poznato je i po začinima ali i raznim drugim specijalitetima kada je hrana u pitanju, a na čiji razvitak je uticalo više različitih kultura i to arapska, persijska, britanska i portuglaska. 

Najdominantniji su mirisi koji dolaze od cimeta, kakaa i vanile, ali ne treba zanemariti ni morske plodove i ostale lokalne specijalitete spremljene na jedinstven i originalan način. Još jedan razlog više da posetite i njihovu lokalnu pijacu začina i u Srbiju donesete duh ovog egzotičnog mesta

Back to Top