Zbog čega su aranžmani za Dubai 2024. toliko popularni? Evo nekoliko razloga

Zbog čega su aranžmani za Dubai 2024. toliko popularni? Evo nekoliko razloga

Kako se približavaju prolećni praznici sve više ljudi koji će imati mini odmor, odnosno spojiti 1. maj i vaskršnje praznike pretražuju destinacije na koje bi mogli da otputuju. Među onima koji žele svoj mini prolećni odmor ili čak letnji odmor da provedu na plaži uz koktele, veoma su popularni aranžmani za Dubai 2024. godine. 

Postoji nekoliko razloga za sve veću popularnost ove, moramo da priznamo već prilično popularne destinacije među našim turistima. Mi ćemo navesti nekoliko razloga zbog kojih turisti sa naših prostora sve češće putuju u ovaj atraktivan grad pun kontrasta na Srednjem Istoku. 

Aranžmani za Dubai 2024. su povoljni

Kada je u pitanju izležavanje na plaži u periodu kada na našim prostorima i nije vreme za to, aranžmani za Dubai 2024. godine su prilično popularni i zbog toga što su daleko povoljniji od nekih drugih destinacija. Na primer, aranžman koji uključuje povratnu avionsku kartu i petodnevni smeštaj na bazi polupansiona u luksuznom hotelu se mogu pronaći za nešto manje od 1000 evra po osobi. Ukoliko se uporede aranžmani za neku drugu daleku destinaciju, jasno je zbog čega je Dubai za te mini odmore prava lokacija i najčešći izbor naših turista. 

Nema puno presedanja

Aranžmani za Dubai 2024. godine su popularni među našim turistima između ostalog i zbog toga što ne gube previše vremena za let. Kako je aerodrom u Dubaiju jedan od od većih na kojima se preseda na letove ka drugim lokacijama jasno je da je mnogo lakše i brže doći do Dubaija nego do neke druge za odmor atraktivne destinacije. Ovo je posebno važno turistima koji žele da putuju za praznike. Naime, svi ovi mini odmori su upravo to – mini, ne traju duže od sedam dana i nikome nije želja da vreme koje bi mogao da provede na plaži, zapravo provede u putu. 

Idealna destinacija za kombinovanje

Još jedan od razloga zbog kojih su aranžmani za Dubai traženi jeste i što je ova destinacija idealna za kombinovanje sa drugim. Već smo pomenuli da je aerodrom u Dubaiju jedan od onih sa kojih se najčešće organizuju „vezani letovi“. Baš zbog toga se u turističkim agencijama mogu naći ponude za odmor u Dubaiju i na Maldivima i slične.

Nema kišnih perioda

Za razliku od nekih drugih dalekih destinacija u Dubaiju nema kišnih perioda na koje se mora obraćati pažnja pre rezervacije aranžmana. Ovaj grad u pustinji je tokom cele godine topao i sunčan pa ga zbog toga najčešće biraju i oni koji iz nekog razloga ne mogu u toku leta da odu na more, već leškarenje na plaži moraju da odlože za jesenje i zimske mesece. 

Uživanje u luksuzu

Osim zbog praktičnih razloga aranžmani za Dubai 2024. godine su među našim turistima popularni i zbog toga što imaju najbolji odnos cene i kvaliteta. Hoteli u ovom gradu su poznati po luksuzu koji pružaju svojim gostima kao i po brojnim sadržajima. Može se reći da se hoteli u ovom gradu gotovo nadmeću u kvalitetu usluge, od čega najviše „profitiraju“ turisti na kojima je da odaberu da li žele hotel sa više bazena, ili restorana ili sa većim spa centrom. 

Grad kontrasta

Aranžmani za Dubai su među turistima iz Srbije, ali iz celog sveta popularni i zbog toga što je ovaj grad pun kontrasta i ima mnogo turističkih atrakcija koje vredi obići. Turisti najčešće budu opijeni utiscima kada vide ovaj spoj starog i novog, futurizma i tradicije, koji se savršeno uklapaju. 

Turistima je arhitektura ovog grada koji se ubrzano razvija prilično zanimljiva pa se mnogi trude da obiđu što više „arhitektonskih čuda“ koja se ovde mogu videti. Od najviše zgrade na svetu – Burž Kalife, preko poslovnih kompleksa i muzeja vrednih divljenja, pa sve do hotela neobičnog dizajna, među kojima je najpoznatiji Burj Al Arab, sve ovo čak i one koje arhitektura apsolutno ne zanima, ostavlja bez daha. Tu su naravno i veštačka poluostrva po kojima je Dubai postao poznat pre mnogo godina.

Najjednostavniji način za razgledanje svih arhitektonskih čuda u ovom gradu je javni prevoz ili taksi. Mnogi turisti vole da vide grad i iz ptičije perspektive pa oni koji sebi to mogu da priušte plaćaju razgledanje helikopterom. Za ljubitelje adrenalina tu su i skokovi padobranom. 

S druge strane, turistima su izuzetno zanimljivi i tradicionalni sukovi – pijace, na kojima se može kupiti raznovrsna roba, od zlata, preko začina, obuće i tkanina. Oni se nalaze u starom delu grada i sam odlazak do njih turiste prebacuje u neku potpuno drugu dimenziju. 

Kada se sve uzme u obzir, odnos cene i kvaliteta smeštaja, broj sunčanih dana u godini, brzina leta, broj atrakcija koje se mogu obići, jasno je zbog čega su aranžmani za Dubai i 2024. godine među najtraženijima u našim agencijama.

Back to Top